søndag den 1. maj 2022

Boganmeldelse af: "Lærke - helt tæt på"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra Forlaget Meelbye.

Forfatter: Susanne Meelbye.

Børnebog.

116 sider.

ISBN: 978-87-973521-5-1


Lærke ser dårligt. Hun er født med synsbesvær men da hun aldrig har prøvet andet, så er det ikke noget hun egentlig tænker over. Og hun har en sød veninde, der gerne hjælper hende. Lærke er glad for farver og når hun cykler så skal der gerne være noget gult, for det høre sig jo lidt til når man tænker på tour de france.

I skolen er det egentlig kun Camilla der giver Lærke lidt problemer. Lærke kalder Camilla for Cruella De Vil. Det irriterer Lærke en hel del at de ikke bare kan finde ud af at være gode venner i stedet.

Lærke går til en kampsport og da hun vinder en medalje skal der selvfølgelig fortælles om det i klassen. Hun er ret stolt af sig selv, og da ham den søde dreng stiller hende et spørgsmål bliver hun rigtig glad.

Cruella De Vil invitere til fest og alle glæder sig. Men er det så den chance Lærke har ventet på i forhold til ham den søde dreng eller? Og kan det virkelig passe at Cruella De Vil og Lærke har noget til fælles?

Det er en sød og underholdende bog som henvender sig til de større børn, der læser selv. Men den vil også kunne fungere som højtlæsning. Samtidig er den hyggelig og kan minde os voksne om at venskaber, den første kærlighed med mere var meget vigtige. Og derfor kan den også give voksne et indblik i hvordan det nu lige er at børn som snart bliver teenagere tænker. Det er en velskrevet historie.

Bogen kan anbefales og der er fine illustrationer undervejs, der måtte endda gerne have været endnu flere. Men nem historie at forholde sig til og ret relevant for tiden da emner som angst, handicap, ordblindhed og rettigheden til at være sig selv kommer op. Det er integreret i historien så man slet ikke som læser tænker over at der er en dybere mening med det. Og det fungere godt at servere et budskab på den måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar