fredag den 19. april 2024

Boganmeldelse af: "Kvinden der kom med kage"!

Reklame.

Anmeldereksemplar fra forlaget 2 feet Entertainment.
Roman.
Forfatter Steen Langstrup.
185 sider.
Udgivet 2024.
ISBN 978-87-7994-090-1

Dette er ikke en virkelig historie men det kunne det sagtens have været. Hovedpersonen er en kvinde som har arbejdet for modstandsbevægelsen, været prostitueret og som endte i koncentrationslejr. Det er ikke noget hun ønsker at mindes, men det har efterladt hende med en skepsis og en paranoid tilgang til verden. Så hun går alene rundt og tåler ikke andre. Hun er dog alligevel draget af andre, for ensomheden fylder. Hun er fordrukken og ved at være et sølle individ. Og hendes veninde er afdød, så nu er der slet ingen omkring hende. Der dukker en kvinde op, som har kage med. Og kvinden får hende til at fortælle om sin fortid. Mindes ting hun ikke har nævnt for andre og hun undre sig over sin egen villighed til at fortælle. Kvinden vil vide noget om sin mor. Det viser sig nemlig at kvindens mor var sygeplejerske og deres møde havde handlet om liv og død, på flere måder.

Det er en barsk historie og man både væmmes, røres og bliver vred undervejs. Som læser er det svært at tage historien ind, for det er rædselsfuldt hvad der beskrives undervejs. Tyskernes lejre, voldtægter og meget andet er bestemt ikke for sarte sjæle. Men det er en velskrevet roman med et plot der egentlig ikke overrasker, men som efterlader læseren med tanken om at hævn faktisk kan føles berettiget.

Romanen kan anbefales, især hvis man har interesse for krigens historie og de lidelser den medførte.
Men også hvis man vil læse en barsk historie som på mange måde virker troværdig, omend med et tvist i forhold til at mord jo kun er mord hvis det opdages.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar