torsdag den 21. december 2023

Boganmeldelse af: "Historier fra 11 minutter i 12"!

Reklame.
Anmeldereksemplar modtaget fra forfatter Sten Jacobsen.

Forlaget Brændpunkt.
Noveller.
152 sider.
Udgivet 2023.
ISBN 9788794377812

Vi møder forskellige karakterer i denne novellesamling. Og det er nogen yderst korte og alligevel meget fyldige noveller der er i dette værk.
Der er manden som får af vide at han er opdigtet af sin søsters sind, fordi hun mener at han døde i en ulykke som barn.
Der er manden som tjekker ind på et hotel, som ikke kan finde et stik og som bliver tilbudt selskab.
Så er der kvinden som invitere sin kollega hjem på middag og beholder hans ene øloplukker.
Og der er historien om hvordan drenge ikke forstår følelser og derfor maltrakterer de pigers dukker.

I det hele taget en novellesamling om en masse forskellige typer som man enten kan føle noget for, eller få en slags afstandtagen til. For det er ikke hverdagens liv generelt der afspejles. Men der er nogen enkelte ting som alligevel kan virke genkendelige. Der er noget dystert og noget opløftende på samme tid i flere af novellerne.
Det er ret specielt og det er som læser svært at sætte ord på præcis hvad det er man får med sig, fra dette værk. Men det efterlader en med blandede følelser og en nysgerrighed for hvad det er forfatteren gerne vil udtrykke.

Man bliver taget med ind i nogen kroge af sindet som man måske ikke møder til daglig. Her er både sindssygdom, eufori, krænkelser og kærlighed i et sammensurium. For selvom det er små enkelte historier, så kan man nærmest ikke læse en uden at fortsætte med den næste. Så hvad det end er forfatteren har skabt her, så virker det dragende.

Et værk der kan anbefales og vil endda påstå at er man ikke vant til at læse noveller, så kan det godt være disse er lidt mere bizarre, men de vil være et godt sted at starte i så fald.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar