tirsdag den 29. december 2020

Nytår/Farvel 2020!

 Og velkommen til 2021... eller det varer lige et par dage endnu, men vi nærmer os årsskiftet.

Året i år har budt på en del udfordringer men heldigvis også på en del positive oplevelser. 2020 har ikke været et nemt år. Der har været meget sygdom i familien, der har været dødsfald blandt venner og familie samt vi mistede Bonnie. Så der har været mange svære stunder foruden vi jo som så mange andre også blev berørt af corona-situationen da Casper mistede sit job. Heldigvis fandt Casper hurtigt en anden vej at gå, først som vikar og siden som ansat i Kbh. Ved siden af alt dette skulle min mor igennem operation, som godt nok ikke var synderlig risikofyldt, men logistikken med hjemmepleje, sygepleje og coronatests besværliggjorde hele forløbet som derfor endte med at trække ud. Så nu må alt hvad der hedder sygdom med mere gerne holde en pause i vores nærhed. 

Mit overskud har været væk i lange perioder, hvorfor jeg har forsømt mine pennevenner i ind og udland. Men jeg tager revanche inden så længe, da jeg er så småt ved at være tilbage til "normalen". En af grundene til at jeg ikke har haft det store overskud har været at massører og behandlere har været lukket - igen grundet corona - så jeg har kæmpet ekstra med smerter med mere. Det har sågar påvirket at jeg i løbet af året slet ikke er i nærheden af at have læst alle de bøger jeg normalt ville kværne mig igennem. I år er det blevet til 60 bøger i alt. Det er ellers læsningen som er mit helle, men jeg har slet ikke kunne koncentrere mig. Så jeg er glad for at jeg overhovedet har formået at få læst så mange selvom det føles som få da jeg er vant til at tallet er højere.

Året har dog budt på gode oplevelser. Ture rundt omkring med gode venner, en kammerat der livestreamede musik fra vores indkørsel, aftensmad med familie og venner og unge mennesker tæt på os som har belejret os lidt i perioder. Det har været dejligt. Og Casper, Bonnie og jeg havde en god ferie til Klitmøller, hvor vi blot kunne slappe af og virkelig komme ned i gear. For der skulle også laves køkken, vægge i køkkenet og slibes gulv i køkken og gang. Samt først på året fik vi lavet nyt rør i væggen til en radiator. Så der har været et rend af håndværkere, men der er ro nu og vi er så glade for resultaterne.

Casper har ændret en del i haven og vi har fået bålplads. Det sidste projekt han er gået i gang med er at ændre indkørslen så den er blevet større. Og der har heldigvis også været mulighed for nogen gode stunder på restauranter i ny og næ. Så selvom alt i år har været anderledes og lukket, så har vi haft nogen hyggestunder alligevel.

Det at vi mistede Bonnie her sidst på året har gjort at vi har overvejet hvad vi så skal nu. Og vi er enige om at for en periode af ukendt længde, tager vi en pause fra at have hund. Vi vil gerne være lidt mindre afhængige, men det er virkelig svært at omstille sig til. Heldigvis er der hunde i vores omgangskreds :)

Håber at 2020 har lært os alle at sætte pris på de mere nære ting, da vi jo nærmest alle har været "tvunget" til at være mere hjemme. Det er i hvert fald mit håb, at folk har lært at værdsætte de små glæder i tilværelsen.

Jeg sætter stor pris på at du/I har fulgt med på bloggen i år og håber at alle jer bag skærmen får et dejligt nytår med mange gode oplevelser. Forhåbentlig kan der også snart komme nogen tilstande i samfundet som gør at vi kan bevæge os lidt mere frit rundt igen.

Tusind tak for i år og alt godt i det nye til jer alle!




 

fredag den 20. november 2020

Bogameldelse af: "Stregkoden"!

 

Har selv købt.

Forfatter: Lone Munksgaard Nielsen.

115 sider.

Roman i 111 scener.

ISBN: 87-595-2606-8

 

Her var en bog som jeg så frem til og den skuffede da heller ikke. Men jeg skulle lige finde den først, for den er udgået fra forlaget og er ikke nem at få fat i nogen steder. Sad så og søgte lidt rundt og var heldig at finde den i brugt udgave.

Det er en bog som er skrevet meget enkelt og man får mange ting af vide på få linjer, da enkelte sider/scener ikke består af så meget. Men der er en fin sammenhæng og man bliver hurtigt fanget af historien.

Det handler om et samfund hvor alle har en stregkode på venstre skulder. De bliver overvåget og kan ikke komme ud af den by de lever i. Vi møder en mor og hendes søn som finder ud af at morfar er død. Vi møder en kvinde der skal foregive at være gravid for at komme til bunds i hvad det er man gør ved børn og kvinder, da man igennem længere tid har forsøgt at få børn til at blive selvstændige individer hurtigere end deres udvikling kan følge med. Og vi hører også om hvordan der bliver spist af de døde.

Historien kan virke absurd og mærkelig og det er en historie som er svær at forklare handlingen på, men det giver på sin egen måde mening mens man læser.

Her er ikke pakket noget ind og man skal nok ikke være sart når man læser bogen. Men samtidig er den så speciel at den ikke nødvendigvis er logisk ved første øjekast. Så det er en bog som selv om den ikke er lang, så kan man fordybe sig i den her mystiske og lidt skræmmende verden.

Jeg håber at andre vil give den en chance hvis de falder over den, selv om den er kryptisk og svær at beskrive, for personligt syntes jeg den var fangende og interessant. Ikke mindst fordi det er et anderledes koncept.


torsdag den 19. november 2020

Boganmeldelse af: "Mågesang"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Brændpunkt.

Forfatter: Claus Peter Horstmann.

Udgives 1. december 2020.

Roman.

203 sider.

ISBN: 9788794083034


To brødre. Den ene, Gert, er ganske normal og den anden, Jesper, lever lidt i sin egen verden. Jesper er et barn der siger nogen mærkelige ting, han kan mange fremmedord og som han vokser op skiller han sig mere og mere ud. Jesper ender da også i det psykiatriske system men han får nu alligevel noget ud af sit liv.

Hans bror får kone og børn, det gør Jesper ikke. Men Jesper finder alligevel kærligheden. Hele sit liv har Jesper også næret stor omsorg for dyr og opholder sig gerne i naturen. Han ender endda med på et tidspunkt i sit liv at bo i skoven. Da han bliver involveret i en sag om en forsvunden pige, må folk alligevel ændre deres ikke altid positive mening om ham.

En meget rørende og dybfølt fortælling. En historie om at selv om man ikke er som gennemsnittet, kan man i bund og grund være reel nok. Og samtidig en bog der favner folk med psykiske problemer og fremlægger en fortælling som kan give større forståelse for mennesket bag.

Har man en interesse i psykologi eller har man selv haft psykiske lidelser tæt på, for eksempel som pårørende til en i systemet, så tror jeg man vil finde en behagelig ro i at læse denne roman. For her får man alligevel livsglæde sneget ind under huden og det gør at man nemt kan få empati og nemmere kan sætte sig ind i hvordan sådanne eneboere/særlinge er.

Men det er også en roman som blot har en rigtig god historie at byde på og som fanger far første side. Jeg havde personligt slet ikke lyst til at lægge bogen fra mig, da jeg først var i gang med at læse.

Den efterlader læseren med en følelse af at alt nok skal gå og et savn til personerne i bogen, da man egentlig gerne vil høre mere. Men det er en meget fuldendt fortælling, så det vil sikkert også være svært at skrive videre på.

Kan helt sikkert anbefaler at man kaster sig over denne roman, når den udkommer. Jeg kan i hvert fald personligt kun sige: Rigtig god fornøjelse!

onsdag den 18. november 2020

Tilfældigt tankespind.

Jeg har brugt dagen på flere forskellige ting. Blandt andet har jeg være til synsprøve og fik heldigvis gode nyheder da jeg ser bedre end tidligere.
Og mens jeg så var i byen så gik jeg rundt i min egen lille verden og der slog det mig at man egentlig går og tænker nogen spøjse tanker i ny og næ.

Jeg har i dag blandt andet tænkt:

- Hvorfor er der ikke flere som bakker ind i en parkeringsbås? 
Så får man øvet sig og holdt det ved lige samt det er nemmere og hurtigere at køre fra stedet igen senere.

- Hvad rager det egentlig os andre? 
Der gik en rundt og talte højlydt i telefon. En privat samtale som virkelig ikke kom os andre ved men som man ikke kunne overhøre.

- Årh hvor er det irriterende jeg ikke har råd lige nu! 
Faldt over flere ting som jeg egentlig godt kunne bruge :)

- Hjerne, hold nu pause!
Var godt træt I hovedet og kunne ikke få tankerne i ro.

- Skulle jeg egentlig købe det med hjem?
Blev fristet i Netto men sagde til mig selv at når det ikke stod på indkøbslisten så var det unødvendigt. 

- Gad vide om man kunne få lov at gå en tur med dig?
Min optiker havde sin hund med på job.

- Ad, klamme mundbind!
De lå og flød allevegne. Hvorfor er det så svært for folk at rydde op efter sig/smide dem ud?

Hvad har du tænkt af tilfældige tanker idag? Man går jo ikke normalt og holder øje med sine tanker en hel dag, men det er faktisk ganske underholdende at have fokus på. Især fordi man alligevel tænker mange tanker i løbet af kort tid, tanker som man reelt ikke kan bruge til noget, men som man bare må konstatere er der.

søndag den 15. november 2020

Boganmeldelse af: "Smederim og brokker - 1. samling"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Books on Demand.

Forfatter: Leif Bruun.

199 Sider.

ISBN: 9788743015062


Som man vil kunne se på nogen andre indlæg på bloggen her, så har jeg læst og anmeldt flere bøger af denne forfatter. Og nu har jeg så kastet mig over endnu en. Denne bog er en blanding af mange tekster. Her er vitser, små hverdagshisttorier, tanker om livet og forfatterens eget indblik i hvordan verden hænger sammen med mere.

Jeg er ellers normalt ret glad for at læse hans bøger og der var også flere af teksterne i denne bog som var ganske fine, men det fungere ikke helt for mig at det er en blanding af så mange forskellige ting. Jeg bliver en smule forvirret undervejs fordi jeg ikke helt kan forstå sammenhængen i at man både skal høre nogen vitser, "belæres" om selvudvikling og samtidig forholde sig til små personlige anekdoter. Det bliver desværre for mig et sammensurium som ikke fanger. Derfor tog det mig meget lang tid at læse denne bog, da det til sidst ganske enkelt var nemmest for mig at læse en enkelt tekst og så ligge den til side et stykke tid inden jeg læste næste tekst. Det var for at skille teksterne ad, da mange af teksterne intet har med hinanden at gøre.

Det er en pudsig måde at sætte en bog op på og den er ret personlig. Jeg er derfor også sikker på at der er et andet publikum til denne bog, end mig. Jeg vil derfor ikke sige at bogen ikke er værd at læse, for det er den helt sikkert. Man skal bare ikke forvente en bog som kan læses ud i en køre. Slet ikke fordi man undervejs præsenteres for holdninger og synspunkter som man ikke kan undgå andet end at tænke lidt over - om man er enig med forfatteren eller ej.

En anderledes bog fra forfatterens hånd, og må erkende at den ikke faldt i så god jord hos mig, som de andre jeg har stiftet bekendtskab med. Men som man siger så skal der jo være lidt til enhver smag, så jeg håber bogen her falder i god jord hos dem der ellers giver den en chance.

lørdag den 14. november 2020

Boganmeldelse af: "Svans"!

 

Købt eksemplar. 

Forfatter: David Læby.

Forlaget: Lindhardt og Ringhof.

Udgivet i 2007.

Fortælling/Voksen 

107 sider.

ISBN: 978-87-595-2745-0

Jeg ledte længe efter denne bog, da den altid havde stået på min "vil gerne læse" - liste. Og så lykkedes det mig at finde den brugt.

Bogen handler om at erkende at man er homoseksuel, om at turde stå ved sig selv og om at slippe skammen. Det er en lidt speciel opsætning der er i fortællingen, da bogen er skrevet ud fra at det er en anden der skriver om hovedpersonen. Men det fungere godt og man får både ondt af den unge mand og får samtidig lyst til at ruske lidt op i ham og sige til ham at han nok skal finde sin vej i livet.

Vores hovedperson er skamfuld over at vide at han er til andre af samme køn. Men han er også nysgerrig, hvilket gør ham nem at relatere til, for mon ikke alle kan huske hvordan det var at skulle finde ud af om man var til det ene eller det andet? Rejsen man kommer på som ung og hvor svært det kan være især hvis ens forældre ikke støtter op om en.

Det er en velskrevet bog med en lidt barsk historie, som alligevel er ret fin og har en god historie at byde på.

Bogen henvender sig nok især til unge som selv er i tvivl om hvorvidt de er homoseksuelle eller ej, men den er også værd at læse for andre, da man får et indblik i hvor svært det kan være at vokse op med en følelse af at være forkert.

En ældre bog som stadig er yderst relevant. Så håber der er mange som er heldige at støde på den.

torsdag den 12. november 2020

Boganmeldelse af: "Stumper - Slimede løgne"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra forfatter Helle Kaare Lindberg.

Forlaget: Facet.

Børnebog/Ungdom.

Lixtal 23.

168 sider.

ISBN: 978-87-93456-81-5


Det er så svært at være ung, forelsket og lidt jaloux. Især fordi det er en god ven som hovedpersonen er jaloux på, da den gode ven er forelsket i den samme pige. Eller er han nu også det? Det er svært med de der venskaber og det er endnu mere svært at sige højt at man er forelsket. Hovedpersonen Johan får rodet sig ud i lidt af nogen problemer på grund af sin jalousi. Og han får dårlig samvittighed da det ender med at være en helt tredje dreng som det hele så går ud over.

Det er en rigtig god og fangende historie vi her får. Og de fleste af os kan helt sikkert godt huske når vi i skolen blev forelsket i en i klassen, men ikke turde indrømme det. Og derfor er historien så nem at relatere til. Man kan få helt ondt i maven på Johans vegne men samtidig hepper man også lidt på ham, da han jo alligevel viser sig at være en ærlig knægt.

Det er en bog der henvender sig godt til større børn og helt unge, der læser selv og den kan også være god til at skabe debat om blandt andet mobning. Så her er en historie som har noget at byde på fra flere kanter. At den så samtidig er ganske hyggelig og underholdende er blot ekstra bonus.

Bogen er værd at læse også som voksen, da man lige bliver mindet om hvor svært det er med de der følelser. Det kan nok som voksen være meget godt at huske på, for så kan man måske nemmere tale med sine store børn om tingene og om den første kærlighed, uden at det bliver alt for pinligt :) 

En rigtig sød historie der samtidig er meget relevant. Så den kan helt sikkert anbefales at stifte bekendtskab med.

Boganmeldelse af: "Anal-fabeterne 1"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra forfatter Kai Riesendorf.

Erotik.

Forlaget: Books on Demand.

218 sider.

ISBN: 978-87-4302-707-2


Analfabeter er folk der ikke kan læse og skrive, men denne bog hedder Anal-fabeterne og handler om homoseksuelle og primært de mandlige af slagsen. Bogen er delt op i små noveller som alle er stærk erotiske på den ene eller den anden måde, men hvor omdrejningspunktet hver gang er analsex. Med det fine udtryk afføringskanalen, som jeg må indrømme at jeg blev en smule træt af at læse til sidst - da der er andre ord om denne kropsdel som jeg ganske enkelt syntes lyder bedre. Men det til side så er det en indføring (ja, kan godt se ironien) i hvordan man på flest forskellige måder kan komme frem til at pik i anus giver udløsning.

Det er samme hovedperson i alle noveller og man behøver ikke læse bogen ud i en køre, men kan sagtens udvælge sig enkelte noveller som man så læser for sig. Nogen er længere end andre og nogen er mere historiefyldte end andre.

Jeg er personlig ikke sart og har læst ting som omhandlede homoseksuelles sexakter før, men her skal selv jeg lige trække vejret ind imellem, for det er meget råt for usødet og heldigvis er det hele skrevet med en stor portion humor, så man sagtens kan blive underholdt alligevel undervejs.

Det er klart en bog for det voksne publikum og bogen tangere hen af hård porno på skrift.

Der er nogen få korrekturfejl undervejs, men intet der er skæmmende.

Man får også af vide at grunden til bogen er opstået er faktisk med baggrund i den blog der er af samme navn og at det er fordi der har været efterspørgsel på at få samlet de små noveller til et samlet værk. Med det i betragtning er det ganske vellykket.

Jeg indrømmer gerne at jeg nok ikke havde revet bogen ned af hylden selv, hvis ikke forfatteren havde kontaktet mig. Men det sagt så vil jeg sige at den faktisk er ganske finurlig og morsom. Og man får en slags tilhørsforhold til hovedpersonen, hvad enten man selv er homoseksuel eller ej. Og det er helt sikkert også et værk der kan rykke lidt ved ens grænser. Jeg er i samme ombæring nødt til at sige at bogen ikke er for alle og jeg vil primært mene den henvender sig til dem der enten selv er homoseksuelle og har stort fokus på det anale, eller til dem der er nysgerrige og gerne vil have en lidt hård erotisk oplevelse mens de stifter bekendtskab med værket.

Det bliver faktisk lidt interessant at se hvad der senere hen kommer af værker fra forfatteren af, for et potentiale i at skrive anderledes erotiske bøger, det har han helt sikkert.

fredag den 9. oktober 2020

Boganmeldelse af: "Shiatsu for begyndere - En introduktion"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra forfatter Viviann A. V. Lindhesgaard.

Fagbog.

65 sider.

ISBN: 978874044928

Godt nok er dette en slags fagbog, men den henvender sig til dig og mig. Den henvender sig til alle med interesse for kroppen og med interesse for massage teknikker og lignende.

Den beskriver ud fra forfatterens egne erfaringer og viden, hvad shiatsu er. Man får en introduktion til selve teknikken, der ikke kan beskrives som egentlig massage, men mere en teknik der kan hjælpe krop og sind med at komme i balance.

Personligt er jeg forholdsvis spirituel og har intet problem med alternativ behandling, og det er nok under den kategori at shiatsu hører til, i hvert fald herhjemme. For det er langt mere anerkendt i andre dele af verden.

Her får man en forklaring på hvad tenikken kan bruges til, hvordan man ved tryk på bestemte punkter på kroppen kan afhjælpe og lindre diverse lidelser/symptomer og ubalancer. Og man får en guide via billeder til hvor præcis disse punkter er, så man selv kan give sig lidt i kast med dette.

Eneste minus er at det kan være lidt svært på billederne at læse de tal der står ud for punkterne, men så er det til gengæld beskrevet ret godt i den medfølgende tekst. Så man er i hvert fald ikke på bar bund, når man forsøger at finde punkterne på sig selv eller sin partner. Der er også et kapitel der omhandler teknikken benyttet på børn. Så man kommer lidt rundt om det hele.

Jeg måtte læse nogen af tingene et par gange, for at forstå det hele. Og jeg tror at hvis man ved en del om Yin og Yang, Østens behandlingsformer mm så kommer man langt inden man tager fat i denne bog. Men er man blot nysgerrig på en ny måde at se kroppen og sig selv på, så er den også spændende. For her får man et indblik i en behandlers teknik, som man ikke helt får på samme måde, når man selv ligger og modtager behandling. Personligt har jeg prøvet denne teknik og ser frem til at arbejde mere sammen med behandleren (i dette tilfælde forfatteren selv), for modsat almindelig massage som de fleste af os nok har prøvet, så er dette en helt anden oplevelse.

Bogen kan klart anbefales, men selvfølgelig giver det mest mening at man skal have lyst til at arbejde med kroppen og/eller interessere sig for andre måder at opfatte hele sit hylster på.

onsdag den 23. september 2020

Boganmeldelse af: "Den blå drage 5 - Blå er bange"!

 

Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Børnebog.

38 sider.

Lixtal 17

ISBN: 978-87-93756-16-8

 

Så kom der endelig en bog mere i serien om den blå drage. Går man et godt stykke tid tilbage på bloggen vil man kunne se at jeg har læst resten af serien også og var svært begejstret.

Det er jeg også denne gang.

Bogen giver selvfølgelig mest mening hvis man har læst de andre, men da historierne er seperate, kan man sagtens læse denne nr. 5 for sig selv, hvis man først nu er stødt på historien.

Dragebørnene er nu nået til at de skal lære at spy ild, men det har Blå ikke lyst til, for han er så bange for ild. Så bange at han helst ikke vil i skole den dag hvor de skal have deres diplom, hvis de kan finde ud af at spy ilden. Heldigvis har Blå en god veninde som støtter ham. Noget overrasket bliver de dog allesammen da Blå slet ikke kan spy ild, men i stedet for spyr is. For hvad er nu det for noget? Men Blå er jo også den eneste drage med den farve, så måske det hænger sammen. Da det tager overhånd med at spy ild er det dog en fordel at Blå kan spy is i stedet. Så han ender med at blive helt glad for at det er det han kan.

En sød historie som er underholdende og som kan glæde både børn og voksne. Samtidig er den god til at forklare hvorfor man ikke skal mobbe eller drille. Så det er også en bog der sagtens kan skabe lidt debat.

Det er en yderst vellykket historie og man sidder som læser og håber der kommer flere bøger, for nu har man jo sjældent hørt om en is spyende drage, så det i sig selv kunne da være spændende at høre mere om.

Fine illustrationer undervejs som sætter fantasien godt igang.

Herfra kan kun siges: LÆS DEN 😀




lørdag den 19. september 2020

Boganmeldelse af: " - at leve livet levende"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Books on demand.

Fofatter: Leif Bruun.

188 sider.

ISBN: 9788743013860


Hvis man går lidt tilbage på min blog kan man se jeg har læst og anmeldt andre bøger af denne forfatter, så jeg så frem til at læse endnu en.

Den her er lidt anderledes da den omhandler psykisk udvikling. Det er nemlig fra en så personlig vinkel at man allerede på forhånd kan diskutere om andre vil få noget ud af at læse om det. Og havde jeg ikke læst andet fra forfatterens hånd, så tvivler jeg på at jeg havde valgt denne bog. For det er et spøjst emne som bliver endnu mere specielt fordi det her ikke er en selv hjælps bog, men mere en "sådan blev jeg klogere på mig selv" personlig beretning.

Vi kommer hele vejen rundt om hvordan forfatteren har lidt af depressioner, af mismod og af at bære rundt på en følelse af ikke at være god nok, til hvordan han ved hjælp af nogen forskellige teknikker kom i gang med at arbejde med sig selv og sin egen person, til et næsten helbredende forløb hvor man kommer helt ind under huden på forfatterens både positive og især negative sider. 

Jeg indrømmer gerne at jeg personligt ikke havde hørt om Vitafakta, men jeg har da hørt om andre steder der hjælper folk på forskellig vis. Nogen mere sekt og kult lignende end andre. Der findes steder som tilbyder folk diverse forløb i selvudvikling, men meget af det kan man hurtigt lure er lidt noget hokus pokus. Om man så syntes Vitafakta har været det er faktisk lidt ligegyldigt for her handler det for forfatteren om at han får noget ud af det rent personligt - også efter at stedet lukkede. Han har rykket sig og er blevet klogere på sig selv og sin tilværelse, og han forsøger ikke at trække en visdom eller andet ned over hovedet på læseren.

Det er befriende at han tør se sine egne svagheder og styrker i øjnene, noget bliver lidt hårdt - mest for ham selv, kan man godt mærke. Men det virker for ham og det er da inspirerende. Om han så er færdig med at udvikle sig, nej det tror jeg egentlig ikke. Men han er et godt stykke på vej til at turde blot være sig selv og være til stede i den følelse af at han også er berettiget til at være her.

Der er nogen meget konkrete beskrivelser undervejs som kan virke overvældende når man ikke kender forfatteren personligt, men det giver også en stof til eftertanke, for hvor tit er det vi tør møde os selv og andre i øjenhøjde? Vi dømmer alle, vi bedømmer alle, vi lever alle lidt med janteloven, vi har alle en mening og/eller en følelse som afspejler noget bestemt. Men vi erkender sjældent når vi føler os bedre end andre, mindre værd eller hvad den følelse nu end kan være.

Ser man bogen ud fra at forfatteren har gennemgået et selvudviklingsforløb så er det en spændende bog der kan virke interessant for andre, som for eksempel kæmper med depressive tanker og lign. Men ser man bogen som blot forfatterens eget behov for at forklare hvad han har oplevet, så tror jeg ikke man får så meget ud af den. Man skal gå væk fra bogen med den tanke at man har kunne lære noget af den, ved at den får en til at overveje at kigge sig selv i spejlet (uden at man nødvendigvis skal blive selvhøjtidelig).

torsdag den 17. september 2020

Boganmeldelse af: "Mørklagt"!

 

Anmeldereksemplar fra forlaget Victoria Publishing.

Forfatter: Linda Victoria.

411 sider.

Erotik/Roman/1.bog i Affinity trilogien.

ISBN: 978-87-970696-3-9


Jeg var utrolig længe om at komme gennem denne roman, det vil jeg gerne fra start af erkende. Med det samme jeg begyndte at læse følte jeg at jeg var tilbage og læse Fifthy shades bøgerne, blot i en lidt anden form. Og selv om jeg syntes godt om dem så fik jeg ikke helt samme fornemmelse her.

Denne bog er mere dyster og der er nogen helt andre parametre hvad angår sex og vold, samt homoseksualitet. Og selv om jeg ikke på nogen måde er sart, så blev jeg lidt frastødt undervejs over at bogen på mange punkter omhandler voldtægt og andre seksuelle krænkelser. Men fred være med det, for der er jo også en underliggende historie som foregår blandt de rigeste af de rige forretningsfolk. Folk som har store psykologiske problemer, behov og begær der nærmest går ud i et samt nogen beskrevne karakterer som ikke er synderligt realistiske. Der er nærmest et barnligt islæt over nogen af karaktererne, blandt andet møder man en mand som har en panter som kæledyr. Jeg må erkende noget af det var svært for mig at tage seriøst og skal jeg overordnet se på historien så minder den for meget om de mange andre erotiske romaner der er på markedet.

Nu er dette kun første bog i en trilogi og jeg vil da ikke sige at historien ikke kan gå hen og blive mere interessant, men det bliver så ikke mig der bliver læser af næste bog. For det fangede mig simpelthen ikke nok.

Det var interessant at stifte bekendtskab med denne forfatter og hendes debut roman, som helt sikker nok skal ramme toppen af boghylderne rundt omkring, for jeg kan sagtens se fascinationen af de her typer romaner. Historien her skiller sig da også ud fordi det meget er den homoseksuelle kønslige omgang der beskrives og om det er forfatteren der har fantasier omkring disse ting eller oplever det som et spændende emne, skal jeg ikke kunne sige. Men det er slående at det ligesom er omdrejningspunktet for bogen selv om der er en kvindelig hovedperson.

Jeg følte lidt at bogen blev "en mere i rækken" af disse erotiske romaner, men måske tager jeg fejl. Måske har den her et andet potentiale og det så blot er nogen andre end mig historien henvender sig til.

torsdag den 2. juli 2020

Boganmeldelse af: "Ærkemestertårnet"!


Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Peasoup.

Forfatter Søren Jønsson.
126 sider.
ISBN: 978-87-92466-14-3

Endnu en smart book som kræver en mobiltelefon og en app. Dette er toeren og man får en længere og lidt mere kringlet historie. Man kæmper mod den onde Nexus og samler magiske tegn undervejs på ens færd.
Det er nærmest et eventyr man er en del af. Et eventyr fyldt med magi og trolddom.

Man kan godt gå i gang med toeren her uden at kende etteren, men man får mere ud af den hvis man har forhistorien med. Dog er opgaverne separate og har ingen sammenhæng med den første bog.

Bogen henvender sig til større børn og også til voksne. Jeg var i hvert fald godt underholdt og jeg kunne sagtens finde på en dag at gå i gang med bogen igen. For det er ikke helt nemt at vinde over den onde Nexus og da historien kan tage flere drejninger så der jo ingen garanti for at man vinder - hvilket betyder at man må prøve en af de andre metoder. Og det gør altså at man lige bliver hængende det længere.

Gode detaljer og flotte illustrationer som samtidig er ret enkle i deres udtryk. Men man kan sagtens leve sig ind i det univers man præsenteres for, ikke mindst når man i appen høre musik og lyde.

Det er smart at skrive bøger på denne måde da det vil gøre at mange børn og unge kan komme til at læse mere, i stedet for at alt skal foregå online og digitalt. Så alene for den indsats skal bogen roses. For i dag er det svært at få folks (jo folks, for det gælder også de voksne)opmærksomhed, da vanen med at stikke næsen i sin mobil hænger ved hos de fleste. Og det er lidt synd. Men kan man kombinere det med læring, leg og hygge, så det jo ret gennemtænkt!

Boganmeldelse af: "Åbn dine øjne"!

                                           
   
Anmeldereksemplar fra Copenhagen storytellers.
Forfatter: Michael Juhl Svendsen.
Digte.
106 sider.
ISBN: 978-78-93215-28-3

Det er snart et stykke tid siden jeg sidst har læst digte og jeg har faktisk savnet det. For jeg kan godt lide at fordybe mig i digte som har lidt kant. Digte hvor jeg som læser skal reflektere over hvad det egentlig er der bliver skrevet om.
Jeg ved ikke om det er tilfældet her, men jeg fik da vendt en masse tanker undervejs, for her er kant. Digtene handler om denne tids generation hvor alt foregår via de sociale medier, storbylivet og hvordan forholdet mennesker imellem nemt kan blive præget af en ligegyldighed, men som alligevel bærer en smerte af lidt ensomhed med sig.
Det er godt ramt og meget sigende for vores liv og samfund i dag. Hvis man ser sig omkring sidder alle med næsen i en telefon. Man skærmer sig fra virkeligheden ved at leve via en alternativ virkelighed der foregår på skærmen. Men man kan som menneske ikke komme udenom at det har nogen konsekvenser. Blandt andet sætter man kærligheden på spil.

Det er en ret fin digtsamling som på trods af et lidt hårdt udtryk virkelig fanger en som læser. Her er noget at komme efter og hvad enten man er vant til at læse digte eller ej, vil man få noget med sig fra dette værk.

En digtsamling som måske nok er i den dybere ende, som kan give en noget at tænke over, men også en digtsamling som er et bekendtskab værd hvis man gerne vil have et afbræk fra sit liv og lige se lidt nærmere på hvad det egentlig er for et liv vi alle lever - sammen eller bag skærmen.

Man kan selvfølelig selv tolke frit og det har jeg helt sikkert tilladt mig, men ligemeget hvad man ender med at mene digtene handler om så kan man tydeligt mærke at forfatteren vil noget med sine ord!             

Boganmeldelse af: "Ildmesteren"!



Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Peasoup.
Forfatter: Søren Jønsson.
95 sider.
ISBN 978-87-92466-07-5

Smart book... og det dækker over? Ja, altså det kræver at man har en smartphone og at man downloader en app. Og så henvender bogen sig især til større børn, men som voksen er den altså også ganske morsom. Og eftersom det ikke alt sammen er helt nemt, så kan den sagtens udfordre.

Ideen er grundlæggende at få større børn til at læse mere og da vores samfund efterhånden er bygget op omkring mobiltelefonerne, så giver denne bog en unik mulighed for at kombinere de to ting. Hvilket samtidig gør at man aldrig går død i læsningen undervejs.

Man er førsteårs lærling inden for magiens verden og man kastes ud i et eventyr der kan begive sig ud af flere grene. For man læser ikke bogen ud i en køre, som normalt, man løser opgaver og vælger selv ens handling undervejs. Og det er her appen på telefonen kommer til gavn, for nogen af opgaverne løser man nemlig på den. Man kan dog altid give op undervejs og få lidt hjælp hvis opgaverne er for svære (og indrømmet jeg måtte selv opgive et par gange fordi jeg ikke helt forstod hvad jeg skulle - samt er dårlig til tal).
Det er virkelig sjovt. Man bliver udfordret og lære en masse mens man læser. Og så er det samtidig en ok spændende historie, hvor man blandt andet slås med et skelet. Det er ganske underholdende og man vender tilbage til bogen flere gange fordi det egentlig er ret morsomt.

Et anderledes men yderst tidssvarende koncept og jeg fik da personligt lært lidt om romertal.

onsdag den 3. juni 2020

Boganmeldelse af: "For resten..."!

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Books On Demand.
Forfatter: Leif Bruun.
162 sider.
ISBN 9788743008521

En mere af Leif Bruun. Jeg er personligt blevet ret glad for hans bøger og jeg ser frem til at læse flere af dem, for jeg hygger mig på forskellig vis hver gang.

Denne gang er det en bog med præmissen: For resten... Deraf titlen og man bliver både underholdt, tænksom og får sådan en "nåe ja" oplevelse undervejs.
Her er små citater, kan man vel nærmest kalde dem, som lige giver en noget at studse over. For for pokker hvor er der mange ting man lige kan sætte efter: For resten...

Det er godt tænkt og selv om nogen få ting måske lyder bekendt, så giver det noget til konceptet at Leif holder fast i undervejs at man lige skal tænke lidt over tilværelsen.

Introduktionen er blandet omhandlende tv serien Columbo, for detektiven han formåede nemlig altid at benytte sig af at afslutte en samtale med lige at aflevere et: For resten så... Og det har altså en sjov effekt.

Noget kan man blive lidt provokeret af, hvis man selv vil det. Andet kan man grine lidt af og more sig over og noget helt tredje kan man fundere over mens man godt kan nikke genkendende til at det er noget man selv støder på. For her er mange ting som handler om livet og hverdagen. Der er politik, humor og meget andet at komme efter. Ikke at man som sådan snakker om emnerne i sig selv, men mere at man får noget at tænke over i forhold til emnerne.

Det fungere rigtig godt!

lørdag den 23. maj 2020

Boganmeldelse af: "Så vidt jeg husker"!

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Books on Demand.
Forfatter: Leif Bruun.
304 sider.
ISBN 9788743015420

En selvbiografi som ikke rigtig er en selvbiografi, men mere en tidslinje efter erindring af forfatteren selv. Og som han selv nævner skal man tage lidt af de skrevne ord med et gran salt. Men man får en historie om en dreng der bliver til en ung mand og som til sidst reflektere over at alderdommen nærmer sig.

Vi er med fra start og møder familiemedlemmer, hører om hvor lidt Leif egentlig siger da han er en indesluttet dreng - dette er noget han nærmest er hele sit liv, men som dog bliver nemmere for ham med årene. Han vokser op, bliver maskinmester, kommer ud og sejle og senere arbejder han indenfor forskellige faggrupper. Han bliver også gift og får barn, men hans ægteskab holder ikke. Så man får en god livshistorie hele vejen igennem og noget er nemmere at genkende end andet. For her er ingen tvivl om at vi har med en forfatter at gøre som på sin egen måde har fået en stor livserfaring.
Senere i livet går han i gang med en større selv udviklingsproces og selv om den er hård, så giver den ham en masse karakter og styrke i livet. Og han formår endda at hjælpe andre mennesker.
Vi hører også om da hans som arbejdsløs kommer til VUC og hvordan hans opfattelse af uddannelsessystemet slet ikke matcher overens med hvor ensrettet samfundet ønsker det skal være. Jeg var personligt meget glad for den del af hans beretning, for jeg oplevede noget intellektuelt hos forfatteren som jeg virkelig fik en fornemmelse af at komme tæt på som person. Det var rigtig spændende som læser, at få et kig ind bag forfatterens facade.

Der er små beretninger og betragtninger som han har oplevet og gjort sig undervejs og alt i alt er det faktisk en rigtig fin og underholdende bog. Selv mens han beskriver den depression han fik konstateret, formår han at få udtrykt sig så man tror på han kommer videre. Det er en særlig evne at kunne skrive så enkelt og samtidig så personligt. Så stor ros for det.

Jeg ser frem til at læse mere fra forfatterens hånd, da de to bøger jeg nu har stiftet bekendtskab med, kun har gjort mig mere nysgerrig på hvad forfatteren ellers indeholder!

Boganmeldelse af: "Beddes de bedste"!

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Books on Demand.
Forfatter: Leif Bruun.
Udgivet 2019.
47 sider.
ISBN: 9788743015536

Sikke en fin og morsom lille bog. Forfatteren har samlet de vittigheder hans mor var så kendt i familien for at fortælle. Og det er både underholdende, hyggeligt og meget personligt. Man får lidt af vide om forfatterens mor og så kan man ellers hygge sig gevaldigt med vittighederne.

Det er en sjov måde at lave en bog på, dejlig anderledes og rart med et værk som skiller sig ud fra mængden.

Og jeg var særligt glad for at se at forfatteren vælger at bibeholde dialekten i sproget. Det kan dog gøre at vittighederne for nogen, vil blive lidt svære at læse. Men for os andre er det en sand fornøjelse at man ikke har udvandet sproget, men bibeholdt det i stedet.

Dette lille værk fortjener at blive læst af mange. Både som den hyldest det er til forfatterens mor, men så sandelig også blot til underholdende hyggeaftner med mere. For det er et lille mesterværk.

Jeg var desværre længe om at komme i gang med at læse bogen, men da jeg endelig kom i gang så kunne jeg ikke slippe den igen. Jeg hyggede mig virkelig med at læse den og håber at andre vil gøre det samme!

lørdag den 11. april 2020

Boganmeldelse af: "Boble Boble"!

Tegneserie af Ib Cold Rasmussen. 
36 sider.
Udgivet i 1966.
Intet ISBN nr. 
Trykt hos Bogtrykkeriet Antikva.

Sorte bokse med øjne samt lidt tekst og så har du essensen af denne tegneserie. 
Små sjove striber som alle har en lidt fræk indgangsvinkel, men som alle viser sig at være ret så uskyldige. 
Det er super underholdende og helt genialt. 

Et fint ældre værk, som jeg håber mange stifter bekendtskab med. Man kan ikke andet end få et smil på læben undervejs. 

Det er en anderledes måde at lave en tegneserie på, og den holder hele vejen. Man hygger sig undervejs. 

Håber du kan være heldig at falde over værket et eller andet sted, for det kan helt sikkert anbefales! 

fredag den 10. april 2020

Boganmeldelse af: "Fugleskræmslernes nat"!

Af R. L. Stine.
144 sider.
Serien: Gåsehud. 
ISBN 87-21-01317-9

Kan fugleskræmsler bevæge sig, gå rundt, være levende? Nej. Det kan de ikke. Men det gør i alligevel i denne historie. For Stanley er kommet til at læse en bog om overtro, og i den er der nogen ord som gør at fugleskræmslerne bliver levende.
Stanley har forsøgt at få dem til at sove igen, men det er ikke lykkedes efter hensigten. Og da Mark og Jodie kommer på sommerferie hos mormor og morfar på gården så oplever de også fugleskræmslerne. Der foregår i det hele taget nogen mærkelige ting på gården for mormor og morfar er heller ikke som de plejer. Men hvordan skal Mark og Jodie få det hele til at blive normalt igen?

Fangende, lidt uhyggelig og ret underholdende bog for større børn og unge. Velskrevet omend den godt måtte have fået en ekstra korrekturlæsning - er dog ikke skæmmende for historien. 

Tror mange af os på i min aldersgruppe kan huske Gåsehuds serien. Den var ret populær tilbage i 90erne. Og det var rigtig hyggeligt at læse en af disse historier igen.

God bog og gav lige det der lille gys, som nogen gange kan være ret sjovt. 

onsdag den 8. april 2020

Boganmeldelse af: "Østens vise ord om sundhed"!

Af Chao-hsiu Chen.
Forlag ArsEdition. 
Dansk tekst af Fanny Bruun. 
Trykt i 2003 i Singapore.
64 sider. 
ISBN 87-7977-058-4

En lille håndbog. Med kinesiske tegn, flotte illustrationer og små vers/historier og visdomsord. 

Man får nogen små sætninger med mere lagt frem for sig og de giver alle en noget at tænke over. 
Der er nogen som er mere rationelle end andre, nogen er nærmest spirituelle og andre er bare sund fornuft. Men alle ord og små tekster giver en lov til lige at stoppe op og tænke over om man nu også reelt får nok ud af sit liv. Og om man selv hjælper kroppen til at have det bedst muligt. 
For eksempel ved vi jo alle at det er godt at spise sundt og varieret. Men derfra og til at gøre det kan det være lang vej. Her får man så en lille reminder om at passe godt på sig selv og sin krop.

Det er næsten som et lille opslagsværk og man kan sagtens vende tilbage til nogen af de små tekster flere gange. 

Et ret fint lille værk, som er tankevækkende og livsbekræftende.

Boganmeldelse af: "Epos og enhjørningen"!

Af Jim Lyngvild.
Til selvlæsning fra 2-3. Klasse. Eller højtlæsning fra 7 år.
77 sider.
ISBN 978-87-1141481-1
Bogen handler om Epos som er en faun der ikke er så stærk som de andre. Han har været meget syg og er derfor ikke den som kan allermest. Han foretrækker at sidde med en god bog. Men han vil gerne hjælpe sin mor, som er fattig, og nu skal De store lege snart igang men han ved ikke hvad han kan stille op i. Og den eneste disciplin han måske ville kunne, eksistere ikke længere. Enhjørningeridt. For der er ikke nogen enhjørninge mere... Eller? 

En sød historie som er hyggelig for både børn og voksne. Jim Lyngvild har skrevet andre børnebøger og denne er en mere, som helt sikkert kan anbefales. 

Flotte illustrationer af Mårdøn Smet, som løfter historien og lige giver ens fantasi noget mere at arbejde med. 
Der er et rigtig godt sammenspil mellem historie og illustrationer. 

Håber mange børn og barnlige sjæle får mulighed for at lære historien om Epos at kende. 

tirsdag den 7. april 2020

Boganmeldelse af: "Bio digte"!

Af Karsten Høyer. 
Udgivet i 1985. 
48 sider.
Digte. 
ISBN 87-418-7366-1

Så gik jeg lige i mit skab og fandt en gammel digtsamling. Eller gammel og gammel, den er jævnaldrende med mig selv. Men den skulle have en chance og det fik den. I så stor grad at jeg ikke kunne lægge den fra mig. 

Jeg har dog læst nogen af digtene flere gange for det er ikke den nemmeste digtsamling at forstå. Der er mange specielle ord og hindu ord. Man får dog en forklaring på ordene bag i bogen, hvilket er en stor hjælp.

Jeg kendte ikke forfatteren i forvejen og kan derfor ikke udtale mig om hans andre værker. Men jeg kan sige at dette værk giver en noget at tænke over. Og digtene slipper ikke en lige med det samme.

Henvender sig nok mest til nogen der er vant til at læse digte og gerne i den lidt tungere genre. 

Men digtene i værket er nemme at gå til og man kan med garanti få noget forskelligt ud af dem, alt efter hvem man er og hvordan man forstår dem. 
Jeg er ikke sikker på jeg har forstået dem alle endnu og tvivler på jeg kommer helt til det. 

Et fint værk, som er lidt svært at forstå, men som overordnet set fortjener sin egen plads i de digtsamlinger folk nu engang har. Det svære kan blive at skaffe bogen grundet dens alder. 

mandag den 6. april 2020

Boganmeldelse af: "Urørt"!

Af Aage Rais-Nordentoft. 
Ungdomsroman. 
152 sider.
ISBN 87-91318-23-8

V møder Mikkel og hans lillesøster Kamilla. Og så Jakob som er Mikkels bedste ven.
Kamilla er kun 14 år men er forelsket i Jakob på 17 år. Det er Jakob dog helt blind for. Og Mikkel har følelser for Jakob men mener bestemt ikke selv at han er til fyre.
Da Jakob og Kamilla alligevel ender med at være sammen så bliver Mikkel vred. Mest fordi han jo ikke hverken kan eller vil indrømme at han har følelser for Jakob. 
Kamilla kan ikke forstå hvorfor Jakob ikke vil være ærlig om deres forhold og da hun til en fest bliver svigtet af Jakob ender hun med at være tæt på at blive udsat for voldtægt. Men hun elsker jo Jakob og han elsker også hende. Så hvorfor kan de ikke finde ud af det? Og hvorfor skal man som ung opdage at sex og kærlighed ikke absolut har nogen sammenhæng?

En meget seksuelt udpenslet bog som rammer ind i en ret relevant tid, selv om bogen er fra 2005. For allerede som ung bliver man bombarderet med porno, sex og forhold. Men det er altså ikke helt så sjovt som man skulle tro og det går for stærkt for de fleste.

Bogen er faktisk lidt barsk at læse, men også interessant når man tænker over hvor svært unge i dag, har det i forhold til at skulle blive voksne i en fart og måske samtidig være i tvivl om sin egen seksualitet. 

Den er nem at læse omend den er ret detaljeret og derfor ikke er for dem der er helt sarte. Og den giver læseren noget at tænke over. Den kunne faktisk være rigtig god i skolebrug i de større klasser, til at skabe debat og få unge til at forstå at man godt må sige nej, godt må vente og godt bare må nyde at være ung uden det ansvar som et seksuelt forhold bringer med sig. 

En bog som helt sikkert kan anbefales, i sær hvis man slev er ung eller blot vil forstå unge og deres kampe lidt bedre. 

Boganmeldelse af: "Margrethes anden lov"!

Af Faith Hines og Gray Jolliffe. 
Forlag: Hovedland. 
76 sider.
Udgivet i 1987.
ISBN 87-88589-55-2

Sjov ældre bog med finurlige betragtninger af og om livet. 

Små sætninger om hvordan livet bliver opfattet forskelligt alt efter om man er kvinde eller mand. 
Grundet bogens alder er den dog lidt mandschauvinistisk og får endda kvinderne selv til at "tale" lidt ned om sine egne evner og indsats. 

Her er også små tanker om børn og ungdom. Hvad det vil sige at man som forældre tror ens barn er det bedste, men så gør barnet noget man ikke regner med. 
Hvor hårdt ungdomslivet kan være når man er teenager og hvordan man ændre sig når man bliver gift - især hvis man er kvinde. 

Denne lille bog er et sjovt lille værk som man kan more sig over og hygge sig med. Eventuelt i fællesskab med andre hvor man kan læse nogen af de små betragtninger op, for her er både humor og alvor bag.

Et eksempel: "Leonoras lov. De kvinder der siger undskyld for husfredens skyld, bliver vraget fordi de er selvudslettende." 

En hyggelig bog som alligevel er ret tankevækkende. God fornøjelse! 

Boganmeldelse af: "Kys hinanden. Kunsten at kysse."!

Af Jesper Højbjerg og Kirsten Steensberg.
Illustrationer af Nikoline Werdelin. 
64 sider. 
ISBN 87-418-7906-6

Sød lille bog af ældre dato. Som handler om noget vi alle kender. 

Nemlig kysset. 

Vi har nok alle fået kys af vores forældre, af familien, af den første kæreste og nogen er også heldige at finde en partner senere hen som de kan dele kys med. 
Kysset kan betyde flere ting. Der er kindkys, kys på håndryggen, dybe lidenskabelige kys, kæledyrs kys og mange flere. Så vi har alle et forhold til det at kysse. Og vi ved også at forskellige kulturer kysser på andre måder end vores egen. For eksempel kindkysset og næsegnideri. 

Bogen beskriver de forskellige typer kys og betydningen bag. Der er små digte om kys og der er også et lille spil bagerst i bogen. 

Det er en bog som lige kan minde en om at kys er vigtige - ligemeget om det er kysset du deler med din partner inden du går ud af døren, eller når du kommer hjem. Kysset du får på panden af en autoritet eller det sjove kys man deler med sine børn eller kæledyr. Kysset symbolisere rigtig meget for os allesammen og vi er nok på mange måder, ikke gode nok til virkelig at nyde de forskellige udgaver. For som så mange andre ting bliver kys (desværre) også en vane. 

Så bogen her er god fordi den lige husker os på at vi skal værdsætte kyssets kraft. 

Personligt sender jeg gerne et luftkys gennem skærmen, til alle jer der læser med på min blog :) 

tirsdag den 24. marts 2020

Ting du kan foretage dig mens du skal blive hjemme!

Vi har jo alle svært ved at få tiden til at gå, nu hvor vi helst skal blive hjemme. Lad os håbe vi snart kan komme tilbage til den normale hverdag.
Men indtil da så er her nogen idéer til ting du kan foretage dig, mens du alligevel er hjemme:

*Få brugt dine cremer, forkæl dig selv efter hvert bad, tage en hjemme-spa-dag og få brugt ud i alle de cremer du har liggende.
Plej også dine fødder lidt ekstra.

*Ryd op i køkken skuffer og skabe og gør rent inden bagerst, hvor du sjældent får det gjort. Gentag evt processen i skabe, reoler med mere rundt om i huset.

*Lav et fotoalbum eller lav en kalender for næste år. Vi har nærmest alle en mobil, en pc og en printer. Så vær kreativ.

*Sortér dit tøj, sko og andre ting. Nu har du tid og kan også få sorteret i alt det du har på loftet. (Vent med at give det væk, sælge eller aflevere på genbrug. Det når du nok senere hen). 

*Gå en tur og tag handsker og en sæk med dig. Saml affald op på gå turen og stil sækken til side så den kan afleveres på genbrugspladsen eller hvis den ikke er så stor så slå knude på og smid i skraldespanden. Du får luft, motion og hjælper naturen samtidig. Husk at vaske hænder når du er færdig, selvom du har haft handsker på. 

*Skriv et brev. Ved godt det ikke er moderne mere, men gør dig omhyggelig, skriv til en i familien evt en ældre eller en du ikke ser så tit. Vedlæg billeder, fortæl små hverdagshistorier. Hyg dig med det og vær lidt social på gammeldags manér. 

*Start op på den hobby du aldrig kom igang med. Yoga, guitar, tegning eller andet. Der er masser af inspiration på nettet. YouTube videoer med hjælp til fx dans og musik. Sæt igang. 

*Hvis du har tid i dit almindelige liv til en hund eller et andet kæledyr, så skaf det nu mens du går hjemme, og har mulighed for at lære det at være alene hjemme (dette er især for dem der ønsker hund da alene hjemme træning kan tage tid). 

*Start din livsstilsændring nu. Du kommer alligevel ikke til fest, konfirmation eller andet foreløbigt og bliver derfor ikke fristet af noget udefra så du kan komme godt igang med at spise sundt, dyrke motion og give din krop et godt skub. 

*Tillad dig selv at tage en hel dag i sengen, på sofaen eller i lænestolen. Kom helt ned i gear. Sluk telefonen, lås døren og nyd at du kan få helt ro. Vi er normalt så fyldt med indtryk, lyde og så videre så benyt lejligheden til at få den ro ind som ellers ikke er der. 

*Syng højt, dans grimt, spis morgenmad til aften, rend nøgen rundt. Tag en dag hvor du skejer ud og gør de ting du ellers ville syntes var pinlige hvis nogen opdagede. Nu du dig selv, alene og kan gøre lige hvad du vil. Nyd det. 

*Bliv telefonven hos ældresagen. Man ringer en eller flere op som ellers mangler kontakt. Se her: https://www.aeldresagen.dk/om-aeldresagen/lige-nu/aeldretelefonen

Der er helt sikkert mange flere ting at lave, men det er da en start. Du må gerne komme med flere ideer 😊

Vi skal allesammen nok komme gennem den her periode. Og selv om Coronavirussen er skræmmende, så er der altså stadig et liv at leve. Så nyd det og læg økonomiske og andre spekulationer lidt til side. Vi må jo prøve at få det bedste ud af situationen! 


fredag den 13. marts 2020

Oplysning om ændringer på bloggen!

Hej. Der er megen snak om hvornår man er forpligtiget til at skrive Reklame på ens opslag som blogger mm.
Jeg har fået svaret fra forbrugerombudsmandens kontor at når man modtager et anmeldereksemplar men ellers ikke tjener penge på det eller har anden aftale som begunstiger en, så er det ikke reklame.

Umiddelbart går jeg under kategorien Kulturanmelder. Og derfor får det ikke den store betydning for mit vedkommende.

Jeg stopper dog fra i dag med at skrive på instagram om en anmeldelse på bloggen, da det opslag i princippet kan være reklame.
Så jeg nøjes med at lave anmeldelser på bloggen som altid men det bliver ikke længere nævnt på instagram!

Dog kan man holde sig opdateret via min FB-gruppe der er tilknyttet bloggen, eller man kan oprette sig som følger af bloggen (koster gratis). 

Jeg linker fremover heller ikke til hvor bogen kan købes. Men jeg tænker også at i godt selv kan slå en titel op eller spørge hos boghandleren hvis i er interesseret i en af dem jeg anmelder. 

Tak for i  følger med🙂

torsdag den 9. januar 2020

Boganmeldelse af: "I Kristoffers spor"!

Havde selv bogen.
Forfatter: Ib Spang Olsen.
Udgivet i 1973.
40 sider (ikke nummereret).
Bogen blev ikke bragt i handel, men blev i sin tid udsendt af Gyldendals bogklub.

Bogens titel kommer af at bogen her omhandler Ibs rejse i Martin A. Hansens spor. Martin A. Hansen skrev for mange år siden en bog ved navn "Lykkelige Kristoffer" og der beskriver han og optegner han Halland og områder i den omegn. Og Ib prøver nu at undersøge nærmere både de historiske, de faktiske og de mere specielle steder. Men noget tyder på at selv om Martin A. Hansen kunne beskrive det hele så godt, så oplevede han aldrig selv stederne.

Man får en forklaring på Ibs måde at illustrere på, både til dette værk, men også til andre. For hvornår har man illustreret for lidt og hvornår har man tilsvarende illustreret for meget? Skal en læser helst bruge sin egen fantasi eller er det vigtigt at alle illustrationer kommer med?

Jeg var ret fascineret af denne lille bog, selv om jeg ikke personligt har læst "Lykkelige Kristoffer" - det tror jeg dog godt at jeg kunne finde på at gøre på et tidspunkt, for den virker ganske interessant, selv om det er en ældre bog.

Denne lille bog med Ibs ord og illustrationer gør mig i hvert fald nysgerrig og jeg ville hele tiden gerne fortælles noget mere.

En anderledes bog, som måske nok havde givet mere mening hvis jeg på forhånd havde læst bogen som den omhandler. Men det ødelagde ikke læseoplevelsen, og når en bog kan gøre en nysgerrig, så kan den altså noget særligt.

Mon nogen ude bag skærmen har læst bogen "Lykkelige Kristoffer" af Martin A. Hansen?

onsdag den 8. januar 2020

Boganmeldelse af: "Nytåret"!

Anmeldereksemplar modtaget fra forfatteren.
Forfatter: Maja Maria Rakel Dahl.
E-bog.
Digtesamling.
46 sider.
Kan købes: ved at kontakte forfatteren.

Jeg har tidligere læst Maja Marias udgivelse "Sjælestorm" og den var både hård og interessant, så jeg så frem til at læse dette værk. Og det tog mig da heller ikke lang tid at fordybe mig i det.

Det kan godt være det ikke er en digtsamling for folk der aldrig har læst poesi før, men har man lidt kendskab til det og har man mod på at læse om de mørkere sider af livet. Så er det blandt andet i et værk som dette at man skal tillade sig selv at slå sine tanker fra. For det kræver det. Man er nødt til at være villig til at møde forfatteren på hendes præmisser. Det være sig i forhold til et vulgært sprog, i forhold til at hun selv præsentere værket som tvangstanker med mere. Men også i forhold til at de fleste af os aldrig kan sætte os helt ind i en anden persons tanker hvis vi hænger fast i vores eget hoved.

Maja Maria har her præsenteret et værk som strækker sig over et døgns tid. Hun skriver fra hjertet, fra beruselse og fra leden ved at fejre nytårsaften. En aften og et følgende døgn som ikke er en fest i hendes verden, men nærmere et tidspunkt der vender tilbage hvert år og som virkelig bare skal overstås. Derfor tyr hun også til alkohol selv om hun selv erkender at det ikke er en optimal løsning. Men i øjeblikket virker alkoholen som et værn mod at opleve livet fuldt ud i mens resten af Danmark ser Dronningens nytårstale, spiser mad, danser og skyder krudt af.

Det er et hårdt og direkte sprog. Det er et nu og her billede af hvor forfærdeligt, noget der for andre er festligt, kan opleves, når man ikke har samme indgangsvinkel til det som alle andre. Og samtidig er det rørende fordi det er hudløst ærligt. Man får til tider lidt ondt af forfatteren og har lyst til at hjælpe hende, men så vender det igen og man kan fornemme at det har hun på ingen måde behov for. Hun ved godt selv at alene det at hun får sat ord på sine tanker, handlinger, lyster med videre gør en forskel. Og medlidenhed er der - nej, må der ikke være plads til. Og for enden af værket kan man da også klart fornemme at Maja Maria ser et lys, for der er jo alligevel lang tid til nytårsaften vender tilbage.

Et værk der bringer flere følelser i spil. Utryghed, Håb, Lede, Savn, Frygt. Det kan være svært at rumme.
Personligt fandt jeg det spændende fordi det er sjældent man får lov at få et indblik i en persons liv på så direkte vis. Her bliver man den berømte flue på væggen!